COVID-19

RES SÄKERT I OMRÅDET OCH LÄS DE SENASTE INSTRUKTIONERNA FÖR COVID-19

(senaste uppdatering 11.6.2021)

Länsi-Pohja sjukvårdsdistrikt befinner sig nu i epidemin vid basfasen.

Koronaturvallinenlappi.fi är en webbplats som drivs av Lapplands sjukhusdistrikt, Västra Österbottens sjukhusdistrikt och Lapplands hus för att dela information om corona situationen i området och relaterade frågor. Riktlinjer för turistoperatörer THL-riktlinjer för turister: Aktuellt om coronaviruspandemin 

Regionförvaltningsverkets beslut om församlingsbegränsningar (3.12.2020) Lapplands sjukhusdistrikt reseinstruktioner  (4.12.2020)  

Aktuell information om turism från utlandet till Finland

Från och med den 19 september välkomnar Finland fritidsresenärer från länder, med högst 25 nya sjukdomsfall per 100 000 personer i landet under de senaste 14 dagarna utan obligatorisk testning eller karantän. Fritidsresor från länder med mer än 25 fall / 100 000 personer är inte tillåtna. Finska hälsovårdsmyndigheter kommer att granska ländernas infektionsnivåer varje vecka. Finska institutet för hälsa och välfärds trafikljusmodell visar vilka länder det är möjligt att resa till Finland från.

Den 22 April beslutade regeringen att inträdesbegränsningarna skulle förlängas till 25 Maj 2021. Läs mer 


 

Instruktioner för turister i Lappland:

 

  • Vi hoppas att du laddar ner Coronablinkern för att hjälpa dig att ta reda på om du kan ha utsatts för coronavirus. Om du tar ett coronavirustest och diagnostiseras som smittad kan du använda appen för att dela detta anonymt med dem du har varit i nära kontakt med. Din integritet är starkt skyddad.
  • HANDHYGIEN: God handhygien säkerställs genom adekvat tvättning med tvålvatten och användning av handskar.
  • HOSTA: När du hostar eller nyser ska du hålla engångsduken framför munnen. Efter användning kastas duken omedelbart i papperskorgen. Om det inte finns en engångsduk, hosta och nys på i ärmen men inte i handen.
  • ANSIKTSMASK: Lapplands sjukhusdistrikt rekommenderar att man använder en ansiktsmask i alla offentliga interiörer där säkerhetsavstånd inte kan upprätthållas. Masken rekommenderas nu för användning inte bara i kollektivtrafik utan även i butiker, gallerior och andra offentliga inomhusmöten, evenemang och evenemang. Användning av en mask rekommenderas också när säkerhetsavståndet är mindre än två meter och / eller kontakten varar mer än 15 minuter.
  • SÄKERHETSAVSTÅND: Håll alltid ett säker avstånd till andra människor som innebär 1-2 meter.
  • Om du har en luftvägsinfektion eller andra symtom på en coronavirusinfektion: ansöka om ett coronvirustest! Symtom kan inkludera feber, hosta, andfåddhet, muskelsmärta, trötthet, rinnande näsa, illamående eller diarré. Ibland kan ett symptom också vara brist på lukt eller smak. Du bör ansöka om testet om du har till och med milda symtom. Asymtomatiska coronavirustest utförs endast på grundval av en hälsobedömning när det anses nödvändigt för att identifiera exponeringskedjor. Du bör inte ansöka om testet själv om det inte finns några symtom. Provtagning bedömer inte behovet av behandling. Om du har symtom som kräver behandling eller behandlingsbedömningar, kontakta hälsocentret via telefon.
  • KARANTÄN : Ett positivt koronavirusresultat sätts i karantän i tio dagar.
  • INGEN SKA RESA NÄR DE ÄR SJUKA eller åka på resa även när de minsta symtomen uppträder! Instruktioner för resenären om du misstänker koronavirusinfektion

 

Instdruktioner för turister, om du mistänker coronavirusinfektion

 

ALLMÄNNA SITUATIONEN I SEA LAPLAND

 SE HÄR

AVBOKNINGAR:

Boende, programtjänstprodukter och ytterligare tjänster bokade via Visit Sea Lapland: Om du blir sjuk strax före resan försöker vi skjuta upp bokningen eller så kan vi avboka den helt och återbetala bokningen. Vi tar endast ut en behandlingsavgift på 12 €. Eventuella avboknings- eller överföringsförfrågningar ska mailas till info@visitsealapland.com och vi kommer att behandla meddelandena så snart som möjligt. Du kan göra nya bokningar i Visitsealapland.com webbshop normalt.

MISTÄNKER DU SMITTNING?:

Om du misstänker att du har fått coronavirus medan du är i Sea Laplands område, kontakta Mehiläinen Länsi-Pohjas coronavirustelefon +358 40 825 1072 (24/7). Sprid inte det möjliga viruset genom att besöka ett hälsocenter, utan vänta och följ instruktionerna du fick via telefon. Aktuell information om coronasituationen i Finland. Institutet för hälsa och välfärd Sea Lapland Ltd kundservice: tel:+ 358 20 7479 440  +358 20 7479 440, Mån – Fre. 8:00 – 16:00 (finskt tid) info@visitsealapland.com