Husdjursparken Arkadia - Visit Meri-Lappi

Husdjursparken Arkadia

Bland våra djurvänner hittar du bekanta djur och exotiska rariteter från finska gårdar. Kom och se och prova om du kan få vår papegoja att prata!

Öppettider och prislista

Husdjursparken är öppen 15.5. – 31.8. kl. 10:00 – 18:00, med undantag för midsommarafton, när vi är stängda. I september har vi öppet på lördagar och söndagar från 10:00 till 17:00. Vi accepterar också förutbestämda grupper vid andra tillfällen.

Biljetter

Inträde 12 € / person. Barn under 2 år gratis.

Familjebiljett 50 € (familjebiljett inkluderar två vuxna och barn under 18 år från samma familjhushåll)

Gruppbiljett (grupp på minst 15 personer) 8 € / person Säsongskort (personligt) 45 € / st

Djuren i vår park

I djurparken i Arkadia kan du lära känna flera djurarter på nära håll. Det finns djurarter från traditionella finska husdjur till exotiska arter. Bland våra djurvänner hittar du bekanta djur och exotiska rariteter från finska gårdar. I djurparken kan du träffa cirka 70 olika djurarter från hästar till sköldpaddor. På rundturen kan du till exempel träffa Påfågeln Rickhard, grisen Paavo, åsnan Aapeli och gässen Topi och Donna. Det finns också ett lite fakta för varje djurart om du vill veta var till exempel arten av den stora papegojan Remu kommer ifrån.

Kafé-restaurangen

Kafé-restaurangen har samma öppettider som djurparken och kunder som inte besöker parken kan ändå handla där. I kaférestaurangen kan du njuta av superpopulär hemlagad munkar med kaffe eller till och med läckra portioner god gammaldags glass. Hungern släcker du med en god grillmåltid. Husets specialare är en tortillahamburger som är värt att prova!

Souvenirer att ta med hem finns också.

Det finns mycket att göra i Arkadia för hela dagen!

I djurparken i Arkadia kan du spendera ännu längre tid. Förutom djuren har området viloplatser samt en grill- och lägereldplats, där du grilla korv.

Det finns också annat kul att göra i djurparkens område. I området hittar du en lekplats, ett hoppslott, en studsmatta och ett lekrum i bodan. Som en nyhet har vi också en traditionell bastu med lyxiga badbalja. Bastun är öppen efter överenskommelse, be om en offert!

Kontaktinformation

Kotieläinpuisto Arkadia Oy

+358 40 5526 146 / Päivi +358 44535 4417 / Samuli

kotielainpuistoarkadia@gmail.com

Facebook

Saarenrannantie 12, 95230 Maksniemi 

FO-nummer 2688568-7

Information om oss

Päivi är samhällspedagog, som har älskat djur sedan hon var liten. Som ung tog Päivi hand om hästarna i hela byn och hjälpte till med all djurrelaterad vård.

Samuli är målare entreprenör, som från en ung ålder drömde om att arbeta som gårdägare. Som barn tog Samuli hand om flugorna och höll också en begravning för de vid behov. Drömmen förvandlades till en husdjurspark och en rengård, som är både ett arbete on en livsstil för de.

Päivi och Samuli har 9 barn som arbetar hårt för att hjälpa till i djurparken. Den yngsta 5-åriga Amanda är en förtjänstfull guide för besökare.