Wanha Pappila Strandstugor - Visit Meri-Lappi

Wanha Pappila Strandstugor

Stugorna byggdes 2004 i stil med dåtida strandmagasinstugorna och är lämpliga för även de mest krävande smakerna när det gäller utrustning och komfort.

Varför Wanha Pappila?

Wanha Pappila strandstugor erbjuder bekvämt och högkvalitativt boende i ett historiskt, traditionellt landskap mitt i sköna och lugna natur. Oförglömliga upplevelser, var syftet med resan, arbete eller semester. Strandstugorna ligger i Simoniemi i Simo, vid stranden av den vackra Bottenviken. Avstånd:

– Kemi-Torneå flygplats 30 min

– Kemi tågstation 20 min

– Sverige (Haparanda, Ikea) 40 min

– Uleåborg 1 timme

– Rovaniemi 1,5 tim

– Ranua Zoo 1,2 tim.

Aktiviteter på sommaren och vintern: Det finns möjligheter att utföra aktiviteter på egen hand i närheten av strandstugorna. I området kan du t.ex. fiska, paddla i havet eller närliggande Simojoki-floden, plocka bär eller svamp i närliggande skogar eller vandra i Martimoaapa. På vintern kan du vandra med snöskor eller åka skidor antingen på havsisen eller på elljusspåren i Simo kommun.

Strandstugorna

Det finns totalt 10 stugor som har en yta på 50 m2 och har 4 + 2 bäddar. Varje stuga har direkt havsutsikt. Väggarna inne i stugorna har ljusa granpaneler och en mysig interiör i varma färger. Stugorna har 2 sovrum, vardera med 2 enkelsängar. Vardagsrummet / köket har en matplats, en dubbel bäddsoffa, en fåtölj, en gungstol och en öppen spis. Alla stugor har också toalett, bastu och tvättrum samt golvvärme. Stugorna är utrustade med keramikspis, fläkt, mikrovågsugn, kylskåp, diskmaskin, kaffe-, vattenkokare och brödrost. Utrustningen inkluderar även servis för sex personer, ett torkskåp, strykjärn och strykbräda, hårtork, TV, flera nationella kanaler och ett eluttag för bil. Alla stugor har också gratis Wi-Fi. En barnsäng och barnstol finns på begäran. En av stugorna är utformad för funktionshindrade. Det är möjligt att ha husdjur i två av stugorna. Ange vid bokningstillfället om du reser med husdjur. I priset för boende ingår frukost som levereras till stugorna. Dessutom ingår sängkläder, handdukar, badrockar och slutstädning.

Kryssning till Kalliosaari med Sexmiilar båten.

Med Sexmiilar båten ordnar ägarna kryssningar till de närliggande öarna. En av dem är Kalliosaari, som har en färgglad historia av att vara bebodd och hem för sågverksarbetare tidigare. Kryssningarna arrangeras juni – oktober och en beställning krävs i förväg. Kalliosaari (Kallio-ön) ligger i utkanten av Simoniemi, cirka 3 km från fastlandet. Rester av Kallio-sågen finns på ön. Sågverket grundades 1841 av Andreas Niska J.A. Gastren och O. Lundström. Därifrån överfördes den till Koivuluoto. Kallio Saw fick sitt namn från Simo-flodernas första vattensåg cirka 20 km från Simojokis mynning vid Kalliokoski. Sågen avslutade verksamheten år 1925.

Ring och boka guidad kryssning till Kalliosaari med Sexmiilar båten.

Kontaktuppgifter

Bokning för boende går enkelt att göra via våran webb-butik. Vi tar emot dig och guidar till boendet. Om du planerar kryssning, ta kontakt så planerar vi tillsammans en utmärkt utflykt ut på havet. Rantapappila Oy +358 40 822 3400 reception@wanhapappila.inet.fi Pappilantie 10, 95220 Simo