Restauranger - Visit Meri-Lappi

Restauranger

Matkulturen i Sea Lapland är en del av den norra livskvaliteten

Våra restauranger har i menyn mycke från vårt rika fiskevatten och bördiga jord, och naturligtvis också smaker av internationella vindar. De största producenterna av lokal mat är Lihajalostamo Rönkä, Meän liha, Niemisen tila, Hätälä och Kalaliike Hast. Potatis och bär odlas sannolikt också i närheten. Historien om Tornio bryggeri går tillbaka till 1873 talet. Den mest kända ölen är den ursprungliga Lapplands guldmedaljölen, Original Lapplands Lager, gjord på det ursprungliga receptet för framgång på 1960-talet. Den mest kända av destilleriets produkter är den prisbelönta, mjukt aromatiska Lójhtu – The Magical Gin of Lapland. Drycker från Tornio bryggeri, kan beställas från flera av våra restauranger.

Park Bistro

Park Bistro är en avslappnad pub som serverar okomplicerad och god mat. I Bistro föredrar vi lokala råvaror och hemlagad mat. Mellan hamburgarna kan du smaka på den lokala köttproducentens biffar och släcka törsten med Torneåbryggeriets produkter. Till efterrätt kan du njuta av vår egen glass.

[icons icon=”fa-map-marker” size=”fa-1x” icon_color=”#0084cd” margin=”0 0 0 3px”]Itäranta 4, Tornio

Sataman-krouwi-web2

Sataman Krouwi

Bottenvikens kulturhistoria har fungerat som en innovation för Satamas Krouwi-evenemangsrestaurang. På Krouw kan resenärer värma upp vid den vedeldade spisen medan de njuter av den lokala mat- och dryckeskulturen. 70% av råvarorna som används är lokal mat. Musik, föreställningar, berättelser och kortspel är som bäst i Krouws atmosfäriska miljö.

[icons icon=”fa-map-marker” size=”fa-1x” icon_color=”#0084cd” margin=”0 0 0 3px”]Rantabulevardi 10, 94100 Kemi

Mustaparta-ravintola

 Mustaparran Päämaja

Mustaparran Päämaja är en temarestaurang i centrala Torneå, som tar med dig på en resa till 1700-talet med sin autentiska atmosfär och meny. Restaurangen är designad efter berättelsen om sjömannen Iisakki Mustaparta med rustikt trä, små överraskningar och skymliga hörn. Menyn innehåller lokala specialiteter, fantastiska fiskrätter och läckra biffar som är värda att smaka. Buffé lunch är också tillgänglig på vardagar.

[icons icon=”fa-map-marker” size=”fa-1x” icon_color=”#0084cd” margin=”0 0 0 3px”]Hallituskatu 6, Tornio

grand-lounge2

Grand Lounge

Grand Lounge är en bekväm plats att umgås på första våningen i Grand Hotel. Det finns t.ex. läckra tapas, woks, husets burger rätter, läckra desserter, specialkaffe, förfriskningar och ett brett urval av populära alkoholhaltiga drycker. Det är lätt att komma och sitta och arbeta eller bara njuta av atmosfäriska miljön.

[icons icon=”fa-map-marker” size=”fa-1x” icon_color=”#0084cd” margin=”0 0 0 3px”]Hallituskatu 7, Tornio

pikkuberliini-1

Pikku Berliini

Pikku Berliini (Lilla Berlin) är uppkallad efter den tyska garnisonen som fanns i Torneå under andra världskriget. Denna pub i tysk stil har stadens mest omfattande öl- och whiskyurval. På nedervåningen kan du spendera tid med att spela biljard.  Åldersgränsen på fredagar och lördagar är 22 år och annars 18 år.

[icons icon=”fa-map-marker” size=”fa-1x” icon_color=”#0084cd” margin=”0 0 0 3px”] Hallituskatu 11, 95400 Tornio